MULTİDİSCİPLİNER FUN Art / Disiplinlerarası Eğlenceli Sanat

Okulumuzda alanlarında uzman sanat eğitmenleri tarafından geliştirilen Fun art (eğlenceli sanat) programı uygulanmaktadır. Eğlence, yaratıcılık ve sanatın birleştiği bu programda çocuklar özel tasarlanmış sanat atölyesinde resim, heykel, seramik, dokuma, takı tasarımı, ebru sanatı, mozaik sanatı, duvar boyama, atıklarla sanat, arkeoloji ve kazı çalışması, müze gezileri gibi farklı sanat biçimleri ile birlikte farklı kültürleri de eğlenerek keşfederler.

Program İçeriği

Sanatın öyküsü

Sanat tarihindeki büyük ustaların eserlerini, birlikte tekrar yorumlamaya ne dersin? Çooookkkk şaşıracaksın…

Dünya Sanat Tarihindeki farklı sanatçıların en çok tanınan ve klasikleşmiş eserlerindeki yaklaşım ve eğilimlerini inceleyen programda, çocuklara bir sanat eserini “okuma”nın yolları ve algılama yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Arkeoloji Atölyesi

Küçük arkeologlar işbaşına!

Bir dedektif gibi tarihin izini sürecek, kazı yapacak, toprağın altında bulduğumuz heykel ve kalıntılardan yola çıkarak mitolojide eğlenceli bir yolculuğa çıkacağız. Kazı çalışmamız İstanbul arkeoloji müzesinde etkinliklerle desteklenecektir.

Müze eğitim programı ve sanat gezileri

Rehberler ve sanat eğitmeni eşliğinde gerçekleşecek olan gezilerde çocuklar müzede eğitim programına katılırlar. Bir sanatçı tanıyalım, müzede gezi, müzede workshop (atölye çalışması) çocukların atılarak, dokunarak, yaparak, görüp, yaşayarak öğrenmelerini desteklemesi açısından önemlidir.

Heykel Atölyesi

Kocaman bir geri dönüşüm heykeli yapmaya var mısın?

Gelirken 1-2 adet boş pet/plastik şişe getirmeyi sakın unutma.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek ve çocuklarda geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacı ile atık malzemeler ile büyük grup heykel çalışmaları yapılır.

Seramik atölyesi

Seramik atölyesinde her şey elindeki şamotlu kil ve hayal gücüne bağlı. İstersen bir çömlek, istersen kumbara ya da bir kalemlik, çiçek, böcek. İstersen de aklına gelen türlü şekli çamura verebilirsin.

Okulöncesi dönemi çocukları ile heykel?

Özel 2000 Anaokulu 2-6 yaş grubu arasındaki çocuklar için geliştirilen 3 boyutlu tasarımlar programı çeşitli heykel ve seramik tekniklerini kapsamaktadır.

Sanat programımız şamotlu kil, kâğıt hamuru, tuz-un seramiği gibi şekillendirilebilir(plastik) malzemelerin kullanıldığı çalışmaların yanı sıra, karton, atık kutular, plastikler veya tahta formlar ve kum gibi doğal malzemeleri de kapsayan etkinlikleri de içermektedir.

Çocukların bir şeyler inşa etme konusunda inanılmaz bir içgüdüsü vardır. Hemen hemen her şeyden inanılmaz üç boyutlu şekiller yaratabilirler. Mümkün olduğunca çevrede gördükleri her şeye dokunarak öğrenmek isterler. Eğer desteklenirse üç yaşındaki bir çocuk başarılı bir heykeltıraşın azmiyle tahtaları çekiçle birbirine çakabilir kile ustaca şekil verebilir, tellere bükerek ilginç şekiller yaratabilir. Heykel sözcüğünü hiç duymamış bir çocuk bile taşları üst üste koyarak veya ıslak kumla çamurla oynarken aynı zamanda içlerindeki inşa etme içgüdüsünü tatmin eder. Çocuklar iki boyutlu çalışmalarında olduğu gibi üç boyutlu çalışmalarında da görsel ve duyumsal deneyimlerini ifade ederler. Bundan dolayı bir çocuğun heykel yapma sürecini ve ortaya çıkan çalışmasını gözlemleyerek çocuğun o anki psikolojik durumuyla ilgili analiz yapmak ve aileye geribildirimde bulunmakta mümkündür.

Heykel çalışmalarına yönlendirilen bir çocuk üç boyutun ne olduğunu öğrenir, üç boyut algısı gelişir. Kil çalışmaları çocuğu olgunlaştırdığı gibi zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimine de katkıda bulunur. Kili sıkmak, kile vurmak, çocuğun gerginliğini atmasını sağlar. Aynı zamanda heykel düşünen, sorgulayan, eleştiren, özgüveni gelişmiş, beğenmediği şeyi değiştirebilen bir estetik algıya sahip, kendi yeteneğinin ve çevresinin farkında olan, sanatsal yaratıcılığı gelişmiş, hayal kurabilen, özgün düşünen, deneyen ve üreten bireylerin oluşmasına da katkıda bulunur.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın