2017 Lise Kayıt Kabul

• 04/05/2017 tarihinde onaylanan kurum yönetmeliği çerçevesinde ALKEV Özel Anadolu Lisesine öğrenci kayıtları ALKEV Yerleştirme Puanı (AYP); ALKEV Özel Fen Lisesine öğrenci kayıtları ALKEV Fen Lisesi Yerleştirme Puanı (AFYP) üstünlüğüne göre kontenjan dahilinde yapılacaktır.

• ALKEV Özel Anadolu Lisesinde ALKEV Yerleştirme Puanı (AYP), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sisteminin ortak sınavlar kapsamında sınavı gerçekleştirilen derslerden (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC. İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil) alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı 700 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecektir.

ALKEV Özel Anadolu Lisesi için; ALKEV Yerleştirme Puanı aşağıdaki formül kullanılarak elde edilir:

Aday öğrencinin AYP’sinin, ilan edilen taban puana eşit veya üzerinde olması durumunda, bu aday ön kayıt yaptırabilecek, asil ya da yedek listedeki yerine göre de okulumuza kayıt olabilecektir.

ALKEV Özel Anadolu Lisesi Kurum Yönetmeliği dokümanına ulaşmak için tıklayın.

• ALKEV Özel Fen Lisesi için; ALKEV Fen Lisesi Yerleştirme Puanı (AFYP), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sisteminin ortak sınavlar kapsamında sınavı gerçekleştirilen derslerden her iki dönemde yapılan Türkçe ( T), Matematik ( M), Fen Bilimleri ( F) derslerinin sınav sonuçları kullanılarak, aşağıdaki formüle göre hesap edilir.

AFYP= (4T1+3M1+3F1)*0,30 + (4T2+3M2+3F2)*0,70

Derslerin ağırlık katsayıları;

• Türkçe (T) -4
    • Matematik (M) -3
    • Fen Bilimleri (F)- 3

olup ve bu derslerin birinci sınav puanlarının %30’u, ikinci sınav puanlarının % 70’i hesaplanarak öğrencinin ALKEV Özel Fen Lisesi için Yerleştirme Puanı (AFYP) 1000 tam puan üzerinden oluşmaktadır.
    Aday öğrencinin AFYP’sinin, ilan edilen taban puana eşit veya üzerinde olması durumunda, bu aday ön kayıt yaptırabilecek, asil ya da yedek listedeki yerine göre de okulumuza kayıt olabilecektir.

ALKEV Özel Fen Lisesi Kurum Yönetmeliği dokümanına ulaşmak için tıklayın.

• AYP ve AFYP’leri eşit olan adayların sırasıyla;

* Türkçe TEOG sınav puanları aritmetik ortalamasına,
    * Matematik TEOG sınav puanları aritmetik ortalamasına,
    * Fen Bilimleri TEOG sınav puanları aritmetik ortalamasına,

Eşitliğin devam etmesi halinde;

• 8. Sınıf yıl sonu başarı puanına,
    • 7. Sınıf yıl sonu başarı puanına,
    • 6. Sınıf yıl sonu başarı puanına,
    • Yaşı küçük adaya, öncelik verilecektir.

Kayıt takvimimiz ve taban puanımız Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016/2017 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş̧ Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda duyurusu yapıldığında ayrıca duyurulacaktır.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.