ALKEV Özel Okulları'nda Almanca

ALKEV Özel Okullarında Almanca

Öğrencilerimize Almanca dili ve Almanca konuşan ülkelerin kültürü ile erken yaşta tanışma olanağı sunuyoruz. Almanca dersi, Anaokulundan itibaren, çağdaş öğretim ve öğrenim yöntemleriyle, Türk ve Alman öğretmenlerin işbirliği ile vermekteyiz.

Anaokulunda çocuklar gün boyu Almaca konuşan öğretmenler rehberliğinde, anadillerini öğrendikleri yöntemler ile hedef dili edinmeleri desteklenir.

Anaokulunda yapılan Almanca Günü etkinlikleri ile velilerimiz, çocukları ile birlikte etkinliklere katılarak, okulumuzda ki Almanca uygulamalar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar.

İleri sınıflardaki Almanca dersinde iletişimsel yöntem ve kültürler arası yaklaşım benimsenmiştir. Proje, şarkı, oyun ve istasyon çalışmaları Almanca dersinin değişmez unsurlarındandır.

Öğrencilerimizin yabancı dil becerilerinin objektif bir gözle değerlendirilmesi amacıyla her yıl A1, A2, B1 ve C1 düzeylerinde uluslararası geçerliliği olan sınava katılmaktadırlar.

Her yıl Fener Festivali, Noel Pazarı, Fasching kutlaması vb. kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Ortaokul ve Lise öğrencilerine, Almanya veya Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan partner okullarla yapılan öğrenci değişim projelerine katılım olanağı sunulmaktadır.

ALKEV Özel Anadolu Lisesi, üniversiteye giden yolda, öğrencilerimizin belki de hayatlarını şekillendirecekleri Sprachdiplom (Alman Dil Diploması) DSD I (B1) ve DSD II (C1) sınavlarını uygulayan bir okuldur. Bu belge ile öğrencilerimiz Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerdeki üniversitelerde Türkiye’de kazandıkları bölümü okuyabilme imkânına sahip olacaklardır.

Değişim Programı kapsamında Lisemiz bu sene Haziran ayında Almanya’daki kardeş okullarını ziyaret ederek “Mein Leben, Dein Leben” - “Benim Yaşantım, Senin Yaşantın” adlı proje çalışmasına katılım sağladırlar. Bunun yanı sıra katıdıkları kampüs dışı etkinliklerle Almanya’nın önemli şehirleri Hannover ve Erlangen’ı yakından tanıma fırsatı buldular. Kültürler arası etkileşimi hedef alan gezimizin son ayağı İstanbul'da Eylül ayında yapılan karşı ziyaret ile gerçekleşti. Öğrencilerimiz partnerleri ile birlikte yoğun ve eğlenceli günler yaşadılar.

Ayrıca bu yıl Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl ve değerli eşi, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Cengiz Sezen’in davetlisi olarak okulumuzu ziyaret etti. Sayın Büyükelçi yaptığı konuşmada; dünyanın çeşitli bölgelerinde pek çok okul gezdiğini ancak ALKEV Okulları’nda dikkatini çeken en önemli konunun öğrencilerin mutluluğu ve okul ortamındaki pozitif atmosfer olduğunu söyleyerek, bu belirtiler, ALKEV’in çok iyi bir eğitim kurumu olduğunun açık göstergesidir dedi.