10 Kasım Matematik Etkinliği – Kasım 2018

Dünya üzerinde var olan ve yaşadıkları toplumları şekillendiren nice liderler vardır. Fakat bu liderlerin çok azı unutulmamış ve ölümsüzlüğe kavuşmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ü diğer liderlerden ayıran en önemli özelliklerden birisi sadece askeri dehası ve Türk insanının inanılmaz fedakarlıklarıyla çok zor bir savaşı kazanması değil; savaş sonrasında yaşadığı toplumda oluşturduğu dönüşüm ve etkidir. Bu dönüşümlerin önemini yıllar geçtikçe daha iyi anlıyor ve ölümünün 80.yılında ATA’mızı özlemle anıyoruz.
Ulu önderimizin söylediği gibi “Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.” sözünden hareketle biz de ALKEV Okulları olarak toplumu daha ileri taşıyacak bireyler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
ALKEV Özel Ortaokulu Matematik Bölümü olarak, bu sene 10 Kasım’da Ata’mızı vefatının 80.yılında Sosyal Bilgiler Bölümü ile birlikte hazırlanan özel bir etkinlikle anıyoruz. Bu etkinlikte; Ata’mızın Matematik alanında yaptığı değerli çalışmaları bilen ve çağdaşlaşma yolunda bilimin önemine inanan öğrencilerimizden, okulumuzun duvarlarına asılan işlem panosuyla Ata’mızı sonsuzluğa uğurladığımız yıl olan 193 sayısının 1, 9, 3 ve 8 rakamlarını birer kez kullanarak dört işlem dahil, diğer tüm işlemleri de kullanarak 1’ den 80’ e kadar tüm sayıları bulmalarını istedik.

ÖZLEMLE VE SAYGIYLA…