12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü – Mart 2019

Millî şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un milletimizin tam bağımsızlık ve özgürlük sürecini destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşı’mızın kabulü dolayısıyla ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, büyük bir onur ve gururla İstiklal Marşı’mızı, özgürlüğümüzün en büyük belgesini sınıf sınıf okudular.

Elden ele, nesilden nesile taşıdığımız bayrak gibi İstiklal Marşı’mızın her bir kıtasının da farklı sınıflarca eş zamanlı okunması, 12 Mart gününün ALKEV gençleri için taşıdığı anlamı ifade eden etkili ve güzel bir çalışma olmuştur. Mehmet Akif ERSOY’un İstiklal Marşı’mızı konu alan belgeseli, okul koridorunda perdeye yansıtılarak marşımızı yazma ve kabul süreci hakkında öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü etkinliği “tam bağımsızlık ve özgürlüğün bizim varlık sebebimiz olduğu” nun altını çiziyor, İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’u saygı ve sevgi ile anıyoruz.