12. Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması – Nisan 2014

ALKEV Özel Okulları’nın İstanbul il genelinde düzenlediği Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması, bu sene 5 ve 6. sınıflar düzeyinde “Benim Dünyam”, 7 ve 8. sınıflar düzeyinde “Düşlemek ve Düşünmek” olmak üzere iki ayrı konuda gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ALKEV Özel Okullarının geleneksel hale getirdiği ve “Küçük Çocuklar Büyük Düşünceler” sloganıyla bu yıl on ikincisini düzenlediği Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması ödül töreni 4 Nisan 2014 Cuma günü ALKEV Özel Okulları konferans salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

İstanbul’un pek çok ortaokulundan yarışmaya katılan öğrencilerin yazıları sadece, jüri üyeleri Figen Atalay, Yeşim Saygın Armutak, Tolga Gümüşay tarafından incelendi ve değerlendirildi. Onur konuğu Zülfü Livaneli’nin yaptığı konuşma, konuklarla kurduğu iletişim ve tören sonrası kitaplarını imzalamasıyla ‘Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni konuklar için unutulmayacak bir güne dönüştü.

12. Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması’nda 5. ve 6. Sınıflar düzeyinde Halkalı Güneş Ortaokulundan ‘Esmanur Kaya’ Nazan Moroğlu mansiyon ödülünü, ALKEV Özel Ortaokulundan ‘Ekin Kaya’ üçüncülük, İELEV Ortaokulundan ‘İdil Varınca’ ikincilik, Özel Neslin Değişen Sesi Ortaokulundan ‘Irmak Peker’ birincilik ödülünü kazandı. 7 ve 8. Sınıflar düzeyinde ise Özel ALEV Ortaokulundan ‘Nil Ayday’ Ayşe Füsun Arıbaş mansiyon ödülünü, Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumlarından ‘Doğa Eyin’ üçüncülük, Özel Irmak Ortaokulundan ‘Gözde Emin’ ikincilik, ALKEV Özel Ortaokulundan ‘Berfu Ege Söbe’ birincilik ödülünü kazandılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’nın da duygu ve düşüncelerini paylaştığı törende ödül kazanan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.