15. İstanbul Bienali ve İstanbul Modern Müzesi Gezisi – Ekim 2017

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerimiz kapsamında yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” ünitemiz bağlamında öğrencilerimizin kazanımlarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla planlamış olduğumuz, Bienal ve İstanbul Modern Müzesi gezimizi 5 Ekim 2017 Perşembe günü gerçekleştirdik.

Yapmış olduğumuz gezi ile 9. sınıf öğrencilerimiz Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern Müzesi’ni ve içerisinde bu yıl 15. si düzenlenen Bienal’i gezdiler. Bienal’in bu yılki konu başlığı olan “İyi Bir Komşu” temalı sanatsal ürünleri rehberler eşliğinde inceleme fırsatı buldular.

Düzenlediğimiz geziyle öğrencilerimiz, Türkiye’de üretilen çağdaş sanatın başlangıcından bugüne kadar geçirdiği süreci, 20. yüzyılda Türkiye’de yaşanan sanatsal ve tarihsel dönüşümü sanatçı ve çalışmalar üzerinden gözlemlemiş oldular.