2.Geleneksel Şiir Dinletisi – Mart 2016

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine
bu hasret bizim!”
Nazım Hikmet

21 Mart 2016’ta  Dünya Şiir Günü’nde okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen şiir dinletimizde ALKEV Özel ortaokulu ve lisesinde öğrenim gören öğrencilerimiz, arkadaşlarına çağdaş Türk şiirinden örnekler sundular. Ozanların şiir dünyalarında bizi bir gezintiye çıkarttılar, tiyatro tadında bir şiir dinletisi sundular bizlere. Atatürk’ümüzün açtığı uygarlık yolunda büyük gelişmeler gösteren şiirimizden güzel bir seçki ile buluşurken Türkiye’de soylu bir şiirin varlığını hissettik yeniden. Bu onuru bize yaşatan ozanlarımızı da yâd ettik her bir şiirde. Ozanlarımız, Dil Devrimimizin öncü neferleri oldular. Onlar, sözcüklerin usta işçisidirler; sözcüklere bu yaklaşımlarıyla, Türkçemizin ne denli güzel, anlatım olanakları ne denli geniş bir dil olduğunu gösterdiler bize. Güzel Türkçemizi daha da güzelleştirdiler. Bizlere bu güzel mirası bırakan tüm ozanlarımıza saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Yüreklerine; ellerine, dillerine sağlık.

Ve sevgili öğrencilerimizle gurur duyduk, sahnedeki başarıları görülmeye değerdi. Müzik ve şarkılarla renklenen dinletimiz, kulaklarımızda hoş bir seda bıraktı. Gençlerimizi izlemeye doyamadık. Bizlere yaşattıkları güzel anlar için tüm öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.