Cumhuriyet Bayramı Kutlaması – Ekim 2016

Cumhuriyetin 93. Kuruluş Yıl Dönümü ALKEV’de İlk Günkü Heyecan ve Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü, ALKEV Özel Okullarında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan programla; velilerimizin de katılımlarıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlama törenimiz, okulumuz bando takımının girişi ve Ulu Önder M. Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz hatıraları için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törenimiz, günün anlamına dair yapılan konuşmalarla ve okunan şiirle devam etti.
ALKEV Özel Okullarında düzenlenen “Cumhuriyet” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasının kazananları açıklandı ve ödülleri okul müdürleri tarafından takdim edildi.
Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan halkın kendi kendini idare etmesini temel bir hak ve kültür olarak öğrencilerine kazandırmayı görev edinen ALKEV Özel Okullarında yapılan öğrenci temsilcisi seçimlerinin sonuçları açıklanarak öğrencilerimize görevleri tebliğ edildi.
Lise öğrencilerimizin hazırladığı, “Bir Ömrün Hikâyesi” isimli, Cumhuriyetin kuruluşunu ve kuruluş sürecinde yaşananları anlatan oratoryo ve 5. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı dans gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.
10. Yıl Marşı ve ALKEV Marşı’nın ardından kesilen “cumhuriyet pastası” ile bayramımız, sevinç ve coşku içerisinde kutlandı.