3.Sınıflar İstanbul Modern Sanat Müzesi Gezisi – Ekim 2018

3.Sınıf öğrencilerimiz görsel sanatlar ve sınıf öğretmenleri işbirliği ile İstanbul Modern Sanat Müzesini geçici yerinde ziyaret ederek sözel imge ile görsel imge arasında bağlantı kurmaları amaçlanan “Resimler ve Şiirler” adlı etkinliğe katıldılar.
Gezi öncesi Cevat Çapan’ın “Kuş Bakışı” adlı şiirini önce okulda Türkçe derslerinde şairin kaleminden anlamaya çalışan öğrencilerimiz sonrasında da duygularını görsel sanatlar derslerinde resme döktüler. Okulda yapılan bu değerli çalışmaların ardından müzede de Cevat Çapan’ın “Kuş Bakışı”,  Ziya Gökalp’in “Ala Geyik”, Melih Cevdet Anday’ın “Salyangoz”, Behçet Necatigil’ in “Sevgilerde” adlı şiirlerinden alıntılar dinlediler, şiirleri yorumladılar, şiirlere konu olan sözel imgeleri sergi salonunda hangi sanat çalışmalarıyla ilişkili olabileceğini bulmaya çalıştılar. Programın sonunda programa özel hazırlanan çalışma kâğıtlarını alarak çocuk gözünden baktılar şiirlere.