ALKEV Gelişim Akademisi “İletişim” – Ocak 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Rehberlik Servisi olarak, Gelişim Akademisi çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarının ikincisini 8 Ocak 2020 Çarşamba günü gerçekleştirdik. Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılım gösterdiği çalışmada 21.yüzyıl iş dünyasında en önemli becerilerden biri olan “İletişim” konusunu ele aldık. Öğrencilerimizin aktif katılımı ile gerçekleşen çalışmada iletişimin ne olduğu,  iletişimi etkileyen davranış biçimleri, iletişim tuzakları, beden dilinin anlamı ve önemi, karşı tarafa gönderdiğimiz mesajların anlamlandırılmasını etkileyen faktörler, etkin dinleme gibi konular üzerinde duruldu. Yapılan oyun ve egzersizlerle öğrencilerimiz iletişimin önemini yaşayarak deneyimlemiş oldular.