ALKEV Lisesi Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Eğitim Gezisi – Ocak 2020

ALKEV Lisesi hazırlık ve 9.sınıf öğrencilerimiz çevre kirliliğine sebep olabilecek evsel atıklar hakkında farkındalıklarını arttırmak üzere 8 Ocak Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümü öğretim üyeleri Özge Akdeniz ve Ediz Taylan’dan “Su ve Çevre Kimyası” konusunda eğitim aldılar. Eğitimin uygulamalı olan ikinci bölümünde üniversitenin analitik kimya laboratuvarında  yaşadıkları çevrelerinden (ev, nehir, göl gibi) getirdikleri su örneklerinin sertlik ve fosfat miktarlarını spektrometrik yöntem ile tespit ederek deney sonuçlarını değerlendirdiler. Kendilerine verilen farklı çözeltilerin analizini yaparak sertlik derecelerini ve içerdikleri fosfat miktarlarını doğru olarak tahmin etmeye çalışmak öğrencilerimize heyecanlı ve keyifli bir deneyim yaşattı.

Eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerimiz kimya bilimi ile ilgili meslekleri de yerinde ve yaşayarak deneyimleme fırsatını yakaladılar.