ALKEV Lisesi Öğrencileri 16. İstanbul Bienali Ve İstanbul Modern Müzesinde – Eylül 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Türk Dili ve Edebiyatı dersi içeriğinde yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” ünitesi bağlamındaki kazanımları yaşayarak öğrenmek amacıyla İstanbul Modern Müzesi ve 16. İstanbul Bienal’ini ziyaret ettiler. 9. sınıf öğrencilerimizin gezi öncesinde yapmış oldukları araştırmalar sergileri daha anlamlı kıldı.

İstanbul Modern

Öğrencilerimiz, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern Müzesi’nde rehber eşliğinde “Ara Güler’in İzinde İstanbul”, “Canan Tolon: Sen Söyle”, “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergileri gezdiler. Çeşitli tematik kurguların yer aldığı bu üç farklı sergi, öğrencilerimizin derslerde de işlemiş oldukları “Sanat ve Edebiyat” konusunu gerçek hayata taşıyarak deneyimlemelerini sağladı.

16.İstanbul Bienali: 7.Kıta

“ 16. İstanbul Bienali”, ekolojik mücadelenin imkânlarına, sanatın Yedinci Kıta ve Antroposen kavramlarına hangi açılardan yaklaştığına ve insan merkezli düşüncenin sınırlarına dair farklı bakış açılarına yer veren bu sergiyi öğrencilerimiz merakla gezdiler.

Düzenlediğimiz geziyle öğrencilerimiz, Türkiye’de üretilen çağdaş sanatın başlangıcından bugüne kadar geçirdiği süreci, 20. yüzyılda Türkiye’de yaşanan sanatsal ve tarihsel dönüşümü sanatçı ve çalışmalar üzerinden gözlemlemiş oldular.

Sanat dolu bir gün geçiren 9.sınıf öğrencileri hayatın, toplumun ve hatta toplumsal sorunların sanatla nasıl ifade edilebileceğini farklı pencerelerden görmüş oldular.