ALKEV Mini Maker Faire – Ekim 2016

Maker, Do It Yourself (Kendin Yap) kültürünün teknoloji-tabanlı basamağını kapsayan çağdaş bir akımdır. Maker; elektronik, robotik, 3 boyutlu baskı, kodlama gibi mühendislik odaklı çalışmalar ve metal-tahta işçiliği gibi geleneksel sanatları içermektedir. Maker kültürü bireye; ürün odaklı işbirlikli çalışma, deneyimle öğrenme, takım çalışması, yaratıcılık gibi geleceğin bireylerinde olması gereken becerileri kazandırır.
ALKEV Özel Okulları olarak öğrencilerimize maker kültürünü aşılamak, onların yaratıcılılıklarını kullanarak neler üretilebildiklerini göstermek için First Lego League, First Lego League Junior, Destination Imagination, Tasarım kulüplerinin ve AG Robotik takımının işbirliği ile hazırlanmış maker projelerimizi 7 Ekim Cuma günü ALKEV Mini Maker Faire’da sergiledik. Farklı fikirler ile üretilmiş, projelerimizden bazıları şu şekildedir: Kahve Öğüten ve Fal Bakan Robot, Süt Soğutan Robot, Bir Mesajınız Var, Mikser, Hoverboat, Lazer oyunu, Düşük Maliyetli Ocak, 3 Boyutlu yazıcı ile basılmış BB8 Droid.