ALKEV Özel Anadolu Lisesi Aşiyan Müzesi’nde – Nisan 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşiyan (Tevfik Fikret’in Evi) Müzesi gezimizi bu yıl da 13 Nisan 2018 Cuma günü 11. Sınıf öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik.
Aşiyan Müzesi, 11. sınıf Türk Edebiyatı dersimizin müfredatında yer alan Serveti Fünun Edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Tevfik Fikret’in kendi tasarlayıp yaptığı evi olmakla birlikte günümüzde de bir edebiyat müzesi olarak edebiyatseverlere ev sahipliği yapıyor. Türk Edebiyatı derslerimizde öğrendiğimiz Servet-i Fünun Edebiyatının kazanımlarından yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz gezimizde öğrencilerimiz değerli şair Tevfik Fikret’in eşyaları dışında Namık Kemal, Şair-i Azam Abdülhak Hamid Tarhan,  Recaizade Mahmut Ekrem, Halit Ziya Uşaklıgil, Cenab Şahabettin, Mehmet Rauf, Hüseyin Cahit Yalçın, Ali Ekrem Bolayır, Nigar Hanım gibi Tanzimat Edebiyatı ve özellikle Servet-i Fünûn Döneminin önemli sanatçılarının eşyalarını da gözlemleyip bu edebiyat dolu havayı büyük bir zevkle solumuş oldular.
Öğrencilerimiz derslerde edindikleri kazanımları müzeyi gezerken yeniden dinleyerek ve o atmosfer içerisinde görsel olarak yaşayarak pekiştirdiler.