ALKEV Özel Anadolu Lisesi: TEOG’a Doğru Paneli – Nisan 2016

8. Sınıf öğrencilerimizi yaklaşan TEOG sınav sürecinde bilgilendirmek, yaşadıklarını anlamlandırabilmelerini sağlamaya destek olmak amacıyla okulumuzda bir panel gerçekleştirdik. Bu panel, şu anda ALKEV ANADOLU LİSESİ hazırlık sınıfında okuyan, hem farklı okullardan gelen hem de ALKEV ORTAOKULU’ndan mezun olmuş olan öğrencilerimiz tarafından sunuldu.

Bu süreci geçen yıl çok yakından yaşamış olan liseli öğrencilerimiz, 8. Sınıf öğrencilerimizle;
Sınava nasıl hazırlandıkları, günler yaklaştıkça farklı olarak  yapılabilecekler, yaşadıkları stres ve kaygıyla nasıl başa çıktıkları, soru çözerlerken her dersle ilgili olarak bile farklılaşabilecek dikkat edilecek noktalar,  okul tercihlerini yaparken nelere dikkat ettikleri (yabancı dilin önemi, okulun sağladığı fiziksel imkanların çeşitliliği, yurt dışında eğitim almak istediklerindeki kriterlerin ve bağlantılar hakkında bilgi sahibi olmaları,  tercih etmek istedikleri okulların özelliklerini ve kendi özelliklerini mutlaka tanımları gerektiği vb.),  sınav anında nasıl taktikler uyguladıkları, sınav aralarını nasıl değerlendirdikleri, sınav sonrasında kendilerini nasıl rahatlattıklarına ilişkin kişisel deneyimleri gibi, çok ayrıntılı başlıklar halinde paylaştı. 8. Sınıf öğrencilerimiz kendi sorularını lise öğrencilerimize yöneltme şansını buldular ve paneli  başından sonuna dek oldukça büyük bir dikkat ve ilgiyle dinlediler.