ALKEV Öğrencileri III. Çocuk ve Gençlik Bienali’nde – Haziran 2014

Sanat Projeleri Kulübü öğrencilerimiz; (ALİBARAN BALCI, ATA ENGİN, ECE USTA, ELA MELİSA SELVİTOP,  GÜNSU AKGÜN, İDİL AYBALA ESMER, İDİL ÖZEL, KUZEY DENİZ, SİNAN EMILIO GÜNEY) III. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienalinde, ‘Küçük Bir Sergi – ‘Une petite exposition’ başlıklı çalışmaları ile yer alıyor.

“Bu müzeyi ziyaret etmek için ailenizle hafta sonunuzu ayırmak ya da okulunuzla bir araç tutarak gelmeye gerek yok. Hatta müzeye girmek için sıra beklemenize de gerek yok, Bir melon şapka ve içerisinde sanat yapıtları. Sanatçı Robert Filliou 1960’larda Paris sokaklarında melon şapkasının içerisine yerleştirdiği ve o dönem ürettiği küçük nesneleri koyar ve yoldan geçenlere “Madam/Mösyö/Matmazel, sanatla ilgileniyor musunuz?” diye sorar?”. Eğer sokaktan geçenler “Evet” derlerse, “Benim bir galerim var, biliyor musunuz?” der. Sonra da şapkasını çıkarıp, onun içindeki eserleri gösterir.

Bu projede ilk olarak sanatın bir eğlence ve bilgi yaratıcı bir üretim olarak algılanması için sadece büyük müzelere ve galerilere gitmenin gerekli olmadığı vurgulanmaktadır. Ayrıca büyük boyutlu eserler üreterek, karşılarında uzun uzun durulması ve bakılmasının gerekli olmayıp, 1950’lerin Yeni Gerçekçileri’nden Robert Filliou’nun vurguladığı gibi, küçük nesneler ve onların malzemelerinin de değil, ilettikleri mesajların önemli olduğu gösterilecektir. İzleyicilerin şapka içerisindeki sergiyi görüp, keşfetmeleri amaçlanmaktadır.

Bu projeyle sade, küçük ve, ama ironik bir biçimde bienalin içerisine küçük bir grup sergisiyle katılmayı arzuluyoruz. Acaba sergimizi ziyaret etmek ister misiniz?”

Açılışının 15 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirildiği bienal, 15 Haziran Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

Soma faciası yüzünden ertelenen resmi açılış 05 Haziran Perşembe günü gerçekleşecektir.