ALKEV Okullarında Sanat Haftası & Göbekli Tepe – Nisan 2019

ALKEV Özel Okullarında 15-19 Nisan arası “Sanat Haftası” olarak belirlenerek tüm okuldaki öğrencilerin katıldığı, sanat dolu anların yaşandığı bir hafta oldu. Bu yıl ”Göbekli Tepe” teması ele alındı. ALKEV Okulları lobisine Göbekli Tepedeki D tapınağının 12 dikilitaşı yapılarak, her dikilitaşın üzerine tekton yerleştirildi. Her tekton ayrı bir notayı simgeledi. Tapınaklar inşa edilirken seçilen taşların yankı yapabilmesi için özel seçildiği bilgisiyle, öğrencilere tapınağın içinde dolaşarak müzik yapma olanağı sağlandı. 3-4 yaş grubu öğrencilerimiz Pepe’nin “Göbekli Tepe “şarkısını dinlerken, 4-5 yaş grubu öğrencilerimiz ise Pepe’nin ”Göbekli Tepe Macerası” çizgi filmindeki oyuna paralel ipuçlarını bulmaya çalıştılar. İpuçları, öğrencileri minik heykellere ulaştırdı. Her öğrenci bir heykel alarak minik birer arkeolog oldular. Seramik hamuruna heykellerin kalıplarını çıkararak minik sanatçılar oldular. Ayrıca müzikli banka oturup birbirlerine dokununca müzik çaldılar. Hazırlık gruplarımız ise bu temaya bağlı olarak görsel sanatlar öğretmenleriyle çamurdan “piktogram”  yaparken, müzik öğretmenleriyle “notanın öyküsü” çalışmasını yapıp, bilişim teknolojileri öğretmeni ile “ilk kodlama” çalışmalarını yaptılar. Ned’in resim sergisini gezdiler.

ALKEV Özel Anaokulu öğrencileri disiplinler arası çalışmaların yer aldığı sanat dolu anlar yaşadılar.