ALKEV Robotik Günleri (AROG) Okulumuzda Düzenlendi – Mayıs 2016

Bu yıldan itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan ALKEV Robotik Günleri (AROG) ‘nin ilki 16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında okulumuzda düzenlendi. ALKEV Robotik Günlerine ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz robotlarını tasarlayıp kodlayarak katıldı. Diğer öğrencilerimiz belirli saatlerde yarışmaları izlemek için katılımcı olarak yarışmalara katıldı.

ALKEV Robotik Günlerine katılan öğrencilerimiz 3 gün süren yarışmalardan önce 3 haftalık hazırlık süreci olan atölyelerde ön hazırlık yaptılar ve sonrasında 3 günlük robot yarışma sürecine girdiler.

3 haftalık hazırlık sürecinde atölyelere katılan öğrenciler atölyelerde ve atölye harici süreçte robotlarını tasarlayarak ve programlayarak yarışmalara hazırlandı. Bu süreçte öğrenciler birbirlerine yardımcı olarak bir yardımlaşma örneği gösterdiler.

Robot yarışmaları 3 ayrı performans pisti ve bir futbol maçı pist olmak üzere 5 pist üzerinden her yarışmacı 5 performans göstereceği şekilde tamamlandı.

Öğrenciler yoğun uğraşları sonucunda 3 gün süren robot performanslarını tamamladılar ve ALKEV Robotik Günleri kapsamında ödül kazanan öğrencilerimiz belli oldu.

ALKEV Robotik Günleri kapsamında öğrencilerimiz yarışmalar sonucunda; 3 Robot Performans Ödülü, 1 Tasarım Ödülü, 1 Yardımlaşma Ödülü, 1 Güvenlik Ödülü, 1 Maker Ruhu Ödülü ve 1 Tema Ödülü olmak üzere toplam 8 dalda ödül kazanıldı.

Robot performans ödülünde 3. performans ödülünü aynı puana sahip olan 2 öğrenci kazandı ve toplamda 9 öğrenci ödül kazanmış oldu.

Robot Performans Ödülü 1: Artun Tan Çeliker
Robot Performans Ödülü 2: Sinan Ülken
Robot Performans Ödülü 3: Poyraz Köroğlu, Ali Yardımcı
Tasarım Ödülü: Artun Tan Çeliker
Güvenlik Ödülü: Eren Ersoy
Yardımlaşma Ödülü: Yaman Uygur
Tema Ödülü: Ege Arda Tunalı
Maker Ruhu Ödülü: Azra Ar

ALKEV Robotik Günleri etkinliği ALKEV Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan ALKEV FRC Robot Takımı tarafından diğer öğrencilerin robotiğe olan ilgisini artırmak için organize edilmiştir. Organizasyon sürecinde emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.