Anadolu ve Fen Lisesi Gençlik Bayramı – Mayıs 2018

“Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan yorulmadan yürüyecektir.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Ulu Önder’imizin Anadolu’daki Kurtuluş mücadelesini başlatmasının 99. yıl dönümünü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramını, büyük bir coşku ile kutladılar. Ata’mızın, 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 99. yıldönümüne ulaşmasının mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.
Atatürk, Cumhuriyet’in yücelmesi ve gelişmiş Batılı ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için genç kuşağın bedensel, ruhsal, zihinsel ve ahlaki bakımdan iyi yetiştirilmesi gerektiğine inanmıştır. Bu nedenle spor ve sporcuya her zaman büyük önem vermiştir. Öğrencilerimiz de Gençlik Bayramı Haftası boyunca düzenlenen voleybol, basketbol, futbol ve masa tenisi turnuvalarında arkadaşlarıyla centilmence mücadele ettiler. Öğrencilerimizden şampiyon olan takımlarımız, 18 Mayıs Cuma günü öğretmenleriyle de voleybol ve futbol maçları yaptılar.
18 Mayıs Cuma günü ALKEV Özel Okulları bahçesinde gerçekleştirdiğimiz törenimiz, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Sayın Kadir Asar’ın ve ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Okul Başkanı Ömercan Küçükaslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başladı. Turnuvalar kapsamında voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi ve münazara takımlarımızın şampiyonlarına madalyaları ödül töreni ile sunuldu.
ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, Atamızın izinde, onun sözleri ışığında, uygarlıktan, ilimden ve fenden kuvvet alıyor ve ona göre yürüyorlar.