Anadolu ve Fen Lisesinin Edirne Gezisi – Nisan 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden ve öğretmenlerinden oluşan bir grup ile kültür ve tarihimizde önemli bir yere sahip şehirlerimizden Edirne’yi rehber eşliğinde gezdik. İlk olarak Şükrü Paşa Anıtı’nın bulunduğu mevkide Edirne’nin savunmasında her türlü fedakârlığı yapan ve olağanüstü bir gayretle mücadele eden Şükrü Paşa hakkında bilgi sahibi olduk. Ardından sırasıyla Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Selimiye Camii ve Bedesten’i ziyaret ettik. Gezi esnasında Edirne’nin meşhur lezzetlerinden tatma fırsatı da bularak eski adıyla Darüşşifa’yı – Sağlık Müzesini- görme fırsatı yakaladık. Burada 15. asırdan itibaren uygulanan bazı tıbbi yöntemler hakkında bilgiler edindikten sonra yakın tarihimiz için oldukça önemli bir başka anıtı, Lozan Anıtı’nı ziyaret ettik. Lozan Barış Anlaşması’nın süreci ve anlaşma metni ile ilgili değerli bilgiler ışığında genç Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşmasında ciddi ve önemli kararlara imza atan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve sevgiyle andık.

Öğrenci ve öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz bu güzel ve aynı zamanda eğitici etkinliğimiz Lozan Anıtı ziyaretiyle son bulmuştur. Gezilip görülmesi gereken tarihî anlamda ciddi bir kültürel zenginliğe sahip Edirne şehrimizi doya doya gezmenin ve tanımanın mutluluğuyla bir gezimizi daha gerçekleştirdik.