6.Sınıflar Arkeoloji Müzesi – Mart 2016

Sosyal Bilgiler ve Matematik Zümrelerinin 6.sınıflar düzeyinde Eşgüdüm etkinliği olarak bu yıl İstanbul Arkeoloji Müzesine bir ziyaret gerçekleştirdik.
Öğrencilerimizin tarihsel algı gelişimi ve Matematiğin de tarihten günümüze hayat içindeki yerini incelemek için eşsiz imkanlar sunan bu gezimiz iki boyutlu olarak gerçekleştirildi. Pratik Matematik ekibi  ile müzenin matematiksel yanının keşfedilmesi için  çeşitli etkinlik kağıtlarında sorular çözülerek bulmacalar cevaplandı. Öğrencilerimiz daha sonra Yeryüzünde Yaşam ünitesi kapsamında Anadolu ve Mezopotamya Medeniyetlerine ait eserleri yerinde görmüş oldular. Öğrencilerimizin Matematik ve Sosyal Bilgiler dersini soyut kavramlardan somut boyuta taşımaları noktasında büyük katkıları olan gezilerimize devam edeceğiz.