Assos Antik Kenti ve Kazdağları Kültür Eğitim Gezisi – Ekim 2019

Kültür tarihimiz açısından öğrencilerimizin gezip görmesinde büyük fayda gördüğümüz Assos antik kenti ve Kazdağları gezimiz için akşam saatlerinde okulumuzun bahçesinden hareket ettik. Küçük molalarla zenginleştirdiğimiz gece yolculuğumuzun ardından Kazdağlarına varınca ilk uğrak noktamız Adatepeköyü oldu. Burada yaptığımız kahvaltının ardından öğrencilerimizle köyde küçük bir gezinti yaptık.

Öğrencilerimizle program dâhilinde görmeyi planladığımız Zeus Altarını ziyaret ettik. Tur rehberimizden bölgenin tarihi ile ilgili bilgilendirici bir sunum dinledik. Zeus Altarı ziyaretinin ardından Assos Limanına doğru yola çıktık. Ege denizin muhteşem manzarası eşliğinde öğle yemeğimizi yedik.

Pergamon ve Roma uluslarını egemenliğine giren ve Orta Çağda terk edilen Assos ve Behramkale antik kentlerini gezdik. Her köşesi ayrı bir tarih, her taşı ayrı bir hikâye olan Behram köyü bizlerde bir masalın kahramanıymışız hissini yarattı.

Konaklamak için Rawda oteline doğru yola çıktık. Otelde dinlendikten ve akşam yemeğini yedikten sonra gün içinde yaşadıklarımızı konuşmak ve uyumak üzere odalarımıza çekildik.

Sabahın ilk ışıklarında otelde yaptığımız zengin kahvaltının ardından Altınok’a veda edip bir başka cennet köşesi olan Hasanboğuldu’ya doğru yola çıktık. Yeşilin her tonu ile bezenmiş yolculuğumuz sırasında Kaz dağlarının eşsiz manzaraları karşısında hepimiz büyülendik. Yol boyunca tur rehberimizin tarihî yapılar, coğrafî yeryüzü şekilleri, arkeolojik kazılar ve daha birçok konuda bizlere anlattıklarıyla yeni bilgiler edinmenin ayrıcalığını yaşadık. Uğrak noktalarımızdan biri olan Tahtakuşlar etnografya müzesini ziyaret ettik. Öğle yemeğinin ardından İstanbul’a dönmek üzere yola çıktık.

Akşam saatlerinde başladığımız gezimiz, yine akşam saatlerinde son buldu. Öğrencilerimiz hem çok keyifli hem de çok eğitici bir etkinliğin içinde yer almaktan büyük mutluluk duydular.