Avrupa Bilim ve Eğlence Günü – Eylül 2014

Avrupa Bilim ve Eğlence Günü ve birinciliğimiz

Tüm Avrupa’da her yıl Eylül ayının son Cuma günü kutlanan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde 26 Eylül 2014 tarihinde İstanbul’da da kutlandı. Etkinlikte okulumuzu fen ve matematik bölümü açtığı stantlarla temsil etti. Alkev Okulları’nın ‘Su Piyanosu’, ‘Zıplayan Top’ ve ‘Suya Yazı Yazma’ etkinlikleri ile katıldığı organizasyonda bir yarışma da düzenlendi. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Kartondan Araba Proje Yarışması (Car board Car Derby)’ 7’inci sınıf öğrencilerimizden Berke Bakkal, Car board Car Derby yarışmasının birincisi oldu.

“Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” hakkında: Avrupa’da yaklaşık 33 ülkede ve 250 şehirde tüm gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle toplumun her kesiminden insanlar bir araya gelerek bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlikler, gösteriler ile neşeli bir gün geçirmektedir. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, açık oturumlardan oyunlara kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel günde amaç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir.