Avrupa Diller Günü İngilizce Bölümü Etkinlikleri – Eylül 2018

Avrupa Diller Günü, her yıl 26 Eylül’de Avrupa’da kullanılan zengin dil çeşitliliğine ve kültürel farklılıklara dikkat çekmek için kutlanmaktadır. ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi İngilizce Bölümü, öğrencilerimize bu farkındalığı kazandırmak amacıyla üç farklı etkinlik düzenledi.
Bunlardan ilki, kültürel farklılığa dikkat çekmek için İngilizceden, Almancadan ve Türkçeden aynı anlama gelen atasözü ve deyim çalışmaları yapılarak farklı ürünler ortaya çıkarılmasıydı.
Bunun ardından, öğrencilerimize dilin insan hayatına kattıkları konusunda farklı bakış açısı sağlamak amacıyla yapılan ‘Dilin Hayatımıza Kattıkları’ konulu yazı yarışması sonuçları açıklanarak birinciye ödülü takdim edildi.
Öğrencilerimizin dünyada kullanılan farklı diller ile ilgili bilgilerini ölçmelerine fırsat tanımak için hazırlanan Kahoot yarışmasıyla hem eğlenmeleri hem de öğrenmeleri sağlandı.
Her sene olduğu gibi ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi İngilizce Bölümü olarak eğitimin müfredat, öğretim, öğrenme ve değerlendirme ile gelişeceğine inanarak öğrencilerimizin dünya çapında geçerliliği olan Cambridge sınavlarına girmeleri teşvik edilmiştir. Öğrencilerimizin farklı seviyelerde gösterdikleri başarıları kutlamak amacı ile hak kazandıkları sertifikaları dağıtarak günün anlam ve önemini son bir kere daha vurgulayıp Avrupa Dil Günü etkinliklerimizi tamamladık.

European Day Of Languages English Department Activities

The European Day of Languages is celebrated every year on September 26 to draw attention to the rich language diversity and cultural differences in Europe. As the English department, we organized three different activities to create awareness for our students.
The first one is to find and learn some idioms and proverbs in English, German and Turkish that have similar meanings with different phrases in order to make our students realize cultural differences.
After that, the results of the writing contest entitled ‘Language Brings opportunities’, which is designed to enhance different perspectives of languages, was announced and the prize was presented to the winner.
The Kahoot competition, which was held to give our students the opportunity to evaluate their knowledge of different languages used in the world, didn’t only help our students learn but also have fun.
As it does every year, English department teachers have encouraged our students to participate in Cambridge examinations believing that education will develop through curriculum, teaching, learning and evaluation. We celebrated the achievements of our students’ successes by distributing the certificates they have been granted.