Bağımsızlığa Atılan Adımın 100. Yılı – Mayıs 2019

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI”

Bağımsızlığa Atılan Adımın 100. Yılı

Özel ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi olarak Mustafa Kemal’in Anadolu’daki Kurtuluş mücadelesini başlatmasının ve Türk Milletinin bağımsızlığa attığı bu ilk adımın 100. yıl dönümünü gençlik haftası boyunca okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık.

Konferans salonumuzda düzenlenen törende Okul Başkanımız Necati Oğultan Büyükşengün, yaptığı açılış konuşmasında ülkemizi en zor şartlarda bile çalışarak azimle, esaretten kurtaran Ulu Önder’ imizin sözlerine dikkat çekerek Türk gençliğinin üzerine düşen görevlerden bahsetti.

Törende, “Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca düzenlenen çeşitli spor müsabakaları (voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi) sonucunda derece elde eden öğrencilerimize madalyaları verildi.

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” töreni, ALKEV’li öğrencilerin dönem boyunca katıldıkları eğitimler, seminerler, sosyal sorumluluk çalışmaları, kulüp çalışmaları gibi birçok etkinlikte gösterdikleri özveri ve başarılardan dolayı sertifikalarını almasıyla sona erdi.