Barış Müstecaplıoğlu “Fantastik ve Bilimkurgu Edebiyat” Söyleşi – Şubat 2017

ALKEV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, 17 Şubat 2017 Cuma günü, “Yazar-Okur Buluşmaları” kapsamında yazar Barış Müstecaplıoğlu ile “Fantastik ve Bilimkurgu Edebiyat” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yazarın “Korkak ve Canavar”, “Şamanlar Diyarı” ve “Osmanlı Cadısı” adlı romanlarını okuyan arkadaşlarından sorular derleyen öğrencilerimiz Gökçe Naz Ocak, Dila Erbaş ve Alp Bilmiş, söyleşiyi yönettiler.

Kitapları ve yazma süreci ile ilgili soruları içten bir üslupla yanıtlayan yazar, yazma sürecinin temelinde yatan “deneyim”, “birikim” ve “hayal” kavramlarının yaşamın her alanına uygulanabileceğini özellikle vurgularken hayallerin sadece sanatın değil yaşamın önemli malzemesi olduğunu belirtti.

Söyleşi sonunda 9A öğrencisi Pırılsu Keskiner, “Şamanlar Diyarı”nın devamı niteliğindeki öyküsünü Barış Müstecaplıoğlu ile paylaştı.

Barış Müstecaplıoğlu, söyleşi sonrasında öğrencilerimiz için kitaplarını imzalarken soruları yanıtlamaya devam etti.