“Bir Postanız Var!” Projesi – 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali – Nisan 2016

Tasarım Kulübü Öğrencileri ‘Bir Postanız Var!’ isimli Projesiyle 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde

Yeliz İŞANÇ ARAPOĞLU ve Çiğdem ALDAĞ liderliğinde yürütülen Tasarım Kulübü öğrencileri: Jessica Akgün, Alize Erkenci, Melis Çıbıkçı, Lara Saraçoğlu, İrem Pembecioğlu, Emre Çıkın, Merve Şahin, Umay Özsöğüt, Önder Kerem Salman, Utku Yılmaz, Kerem Ersoy, Nazlı Şengül, Deniz Bozkurt Ünal, ‘BİR POSTANIZ VAR!’ diyerek mesajlarını izleyiciyle buluşturuyor.

Günlük yaşamda insan ilişkilerinin temel özelliklerini niteleyen bazı kısa mesajlar kullanırız. Bunlar; yaptığımız bir hatadan dolayı özür dilemek, sevdiğimiz birisine sevgi sözcükleri ile seslenmek, ya da birisine bize yaptığı bir yardımdan dolayı teşekkür etmek gibi mesajlardır. Bazen belirtmeyi unuttuğumuz bu mesajlar hayatlarımızdaki bir değişimin anahtarı olabilir. Bir postanız var başlıklı projemizde ALKEV’li öğrencilerin tasarladığı ve insan ilişkilerine dair çeşitli mesajlar içeren kartlara sahip olabilmek için posta kutusunun önüne yerleştirilmiş numaratörden 0 ile 9 arası istenilen bir numaraya basılarak posta kutusundan bir mesaj kartı çıkması beklenir ve çıkan kart üzerindeki mesaja uygun bir kişiye verilmelidir. Katılımcının yaşamında bir uyanışa bir değişime ve bir dönüşüme yol açmak amaçlanmaktadır. Belki de tek bir kart birçok kişiye ulaşacak ve mesajın yayılmasını sağlayacaktır.

19 Nisan 2016 Salı günü açılışı yapılan bienal, 23 Mayıs 2016 tarihine kadar görülebilir.