Bölünebilme Kuralları – Kasım 2018

6.sınıf öğrencilerimiz matematik dersinde doğal sayılarda kalansız bölünebilme kurallarının kalıcılığını arttırmak amacıyla hazırlanan bölünebilme oyununu oynadılardır. 7 adet kalansız bölünebilme kuralı olduğu için sınıflarımızı her grupta 7 oyuncu olacak şekilde gruplara ayırdık. Hazırlanan kalansız bölünebilme oyununun yönergesini tahtaya yansıtılarak oyun malzemeleri gruplara dağıtıldı ve kurallarına göre oyun oynanmaya başlandı. Gruptaki her oyuncu hazırlanan kutudan bir sayı çekiyor. Çekilen sayı hangi bölünebilme kuralının geçerli olduğu hanede ise önce kuralı söyleyip sonra sayının üzerini çizerek kendi bölümündeki sayıları bitirmeye çalışıyor. Kendi bölümündeki sayıları ilk tamamlayan oyuncu oyunu kazanıyor.Böylece öğrenciler hem eğlenip hem de bölünebilme kurallarını tekrar etmiş oldular.