Çiğdem Odabaşı ile Yaratıcı Okuma Serüveni – Şubat 2018

Yaratıcı drama eğitmeni ve yazar Çiğdem Odabaşı; 5. sınıflarda; ‘‘Yaşlı Kadın ve Papağan’’, 6. sınıflarda; ‘‘Sevdalı Bulut’’ ve 7. sınıflarda ‘‘Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti’’ drama etkinlikleri serisi ile bir araya geldi. Okuma kavramının metinle, görselle, sesle ve dokunsal ögelerle desteklendiği Türkçe derslerimiz kapsamında yapılan eleştirel okuma etkinlikleri, Çiğdem Odabaşı eşliğinde gerçekleşen yaratıcı okuma atölye çalışmaları ile deneysel ve etkileşimli bir boyut kazandı.
Çiğdem Odabaşı eşliğinde,
Beşinci sınıf öğrencileri; İngiliz yazar, modernizm akımının öncü isimlerinden Virgina Woolf’un yazmış olduğu ‘’Yaşlı Kadın ve Papağan’’ kitabını farklı yönleriyle inceleme fırsatı yakaladılar.
Altıncı sınıf öğrencilerimiz; Türk ve dünya edebiyatının büyük ozanı Nâzım Hikmet’in yazdığı ‘’Sevdalı Bulut’’ kitabını, sevdanın, dostluğun, bağlılığın ve iyiliğin kazandığı bir dünya resmi çizerek benimsediler.
Yedinci sınıf öğrencilerimiz; Orhan Veli’nin ‘’Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti’’ kitabı ile şiire farklı bir bakış açısı kazanarak imgeler eşliğinde şiir dilini keşfe çıktılar.
Atölye çalışmalarındaki zengin anlatımı ve yaratıcı üslubuyla okulumuza renk katan Çiğdem Odabaşı’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.