Das Leseförderprojekt “GECKO” – Mai 2019

Mit Frau İlknur ÜREYEN, eine Deutschlehrerin aus dem GOETHE İnstitut, führten wir heute im Kindergarten das Leseförderprojekt “GECKO” durch.
Erzählt wurde die Geschichte “Mäuse, Ratte, Knäckebrot”, eine Mitmachgeschichte zum Thema “Teilen”.
Mit großer Neugier und viel Spaß versuchten die Kinder anschließend in Gruppen ein Knäckebrot zu teilen.
Zum Schluss wurden die Kinder mit einem Wimmelsuchspiel herausgefordert.
Durch diese Aktivität hatten die Kinder die Möglichkeit mit viel Spaß ihre Sprachkenntnisse aktiv einzusetzen.

Almanca Okuma Projesi “Gecko”

ALKEV Özel Anaokulu 4-5 yaş ve hazırlık grubu öğrencilerimiz, Goethe Enstütüsü Almanca öğretmeni İlknur Üreyen ile birlikte “GECKO” Okuma Projesini gerçekleştirdi. “Familie Fluse” adlı hikayenin konusu paylaşmaktı. Hikayenin okunmasının ardından çocuklar, grup halinde bir çıtır ekmeği eşit parçalara bölmeye çalışırken büyük keyif aldılar. Etkinlik büyük karma resimler içerisinden farklı nesne resimlerini gruplar halinde bulmaya çalışarak sonlandırıldı.
Öğrencilerimiz bu etkinlik öğrendikleri Almancayı kullanma fırsatı bulurken, aynı zamanda keyifli vakit geçirdiler.