5.Sınıflar Dolmabahçe Sarayı Gezisi – Aralık 2016

ALKEV Özel Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi 07 Aralık Çarşamba günü 5.sınıf öğrencilerine Dolmabahçe Sarayına gezi düzenlemiştir.
Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından Sultan Abdülmecit döneminde yaptırılan Dolmabahçe Sarayı motifleri ve ihtişamıyla göz kamaştırmaktadır. Dünyanın sayılı sarayları arasında yer alan Dolmabahçe Sarayı Türk, Avrupa ve Uzakdoğu figürleri ile bezenmiştir. Ayrıca saray Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği yer olması bakımından da büyük öneme sahiptir. Dolmabahçe Sarayını büyük bir merak ve hayranlıkla gezen öğrencilerimiz derin duygular hissederek tarihi yaşama ve öğrenme heyecanına sahip oldular. Öğrencilerimiz geziden çeşitli bilgiler edinip ve bunu kalıcı hale getirip çeşitli de notlar alarak okullarına döndüler.