Eko-Okul “Kuşlar için Barınak” Etkinliği – Kasım 2016

Eko- Okul projesi kapsamında kuşlar için barınak ve yemlik yaptık!

Ortaokul öğrencilerimizin yaratıcılığı ve Türkçe zümresinin düzenlemesi ile gerçekleşen “Kuşlar için Barınak” etkinliği ALKEV Özel Okullarında renkli görüntülere sahne oldu.

Sait Faik’den “Son Kuşlar” öyküsünü okuyan ve “Doğanın dengesi hayvanlarla korunur. Çetin kış şartlarında onlar için bir lokma da sen koy!” sloganıyla hareket eden öğrencilerimiz türlü renk ve ebatlarda oluşturdukları barınakları okulumuzun çeşitli yerlerine asarak, onları bekleyen yeni ev sahiplerini gözlemlemeye koyuldu. Öğrencilerimiz, proje sürecini anaokulu öğrencileri ile de paylaşarak, onlara yaptıkları yemlik ve barınakları hediye ettiler.

Kış mevsiminin kendisini yavaş yavaş hissettirmeye başladığı günümüzde, bizim gibi bir can taşıyan ve bu dünyada bizim kadar “yaşama hakkına” sahip olan hayvanlara, barınma alanı sağlamaya çalışan tüm öğrencilerimizi duyarlılıklarından ötürü ve yürüttükleri bu başarılı proje için kutluyoruz.