Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisinden ALKEV’e Tam Destek – Mayıs 2015

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl ve eşi İrmtrud Pohl, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Dr. Cengiz Sezen’in davetlisi olarak ALKEV Özel Okullarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Büyükelçi ve vakıf başkanına ALKEV mütevelli heyetinden bir grupta eşlik etti.

Ziyaret kapsamında hazırlanan programın açılış konuşmasını yapan Dr. Cengiz Sezen’in ardından Alman Büyükelçisi Eberhard Pohl, ziyaretine ilişkin konuşmasında kültürel değişime önem verdiğini ve bunun için dilin çok önemli olduğunu vurguladı. Okula girdiği andan itibaren hissettiği atmosferi çok beğendiğini ileten büyükelçi, kendisini dinleyen ALKEV Özel Anadolu Lisesi ve İlköğretim öğrencilerine Almanya ve Türkiye arasında birçok alanda işbirliği yapıldığını, ortak çalışmaların sergilendiğini ve yabancı dil bilmenin gelecek için büyük bir yatırım olduğunu söyledi. Bu nedenle öğrencilerin mutlaka dil öğrenmelerini de tavsiye etti. Ayrıca büyükelçi ve öğretmen olan eşi İrmtrud Pohl, girdikleri üçüncü sınıf Almanca dersinde öğrencilerle konuştular. Ders esnasında yapılan yarışmaya katılan büyükelçi ve eşi, adeta ilk öğrencilik yıllarına geri döndüler.

Büyükelçi Eberhard Pohl, ziyaretinde;  ALKEV okullarının eğitim modelinin çok başarılı bir örnek olduğunu ve Almanya hükümetinin de her daim ALKEV Okullarının destekçisi olduğunu belirtti.

Hedef; Farklı Kültürlere Hoşgörü İle Bakan, Donanımlı ve Başarılı Gençler Yetiştirmek

Farklı kültürlere hoşgörü ile bakabilen, donanımlı ve başarılı gençler yetiştirme vizyonuna sahip olan ALKEV Özel Okulları, eğitim modeli, sosyal aktivite ve olanakları ile de dikkat çekiyor.

Ana dil Türkçe’nin yanı sıra hedef dil olan Almancayı ve Alman kültürünü, eğitim modelinin merkezine koyan ALKEV Özel Okullarına olan desteklerini paylaşmak ve geleceğe yönelik çalışmalar konusunda işbirliği sağlamak adına Eberhard Pohl’ın gerçekleştirdiği ziyaret renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı. Ziyarette öğrenciler, hazırladıkları sunumlarla Büyükelçiye keyifli anlar yaşattı. Öğrenciler, gösteri sonrasında kendi yaptıkları resimleri Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl ve eşi İrmtrud Pohl’a armağan ettiler.