FIRST LEGO League’den Strateji ve Yenilikçilik Ödülü – Şubat 2015

Bilim ve Teknolojiyi Tanıma ve Teşvik Vakfı, İngilizce adı ile Foundation For Inspiration and Recognition of Science and Technology’nin ilk harflerinden oluşan kısa adı ile FIRST ve LEGO® firmasının ortaklaşa düzenledikleri uluslararası bir yarışma programıdır. FIRST LEGO League, FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortaklığıyla 1998’de doğmuş ve FLL kısa adıyla adlandırılmaktadır. Çocuk ve gençlere yönelik dünyanın en büyük teknoloji ve sosyal içerikli küresel yarışmalardan biri olan ve 60’dan fazla ülkeden düzenlenen FIRST LEGO League’in (FLL) Türkiye ayağı Bilim Kahramanları Buluşuyor Türkiye Turnuvası’nın bu yıl 11.’si “Senin Dünyan Senin Okulun” temasıyla düzenlendi.

FIRST LEGO League Turnuvaları, çocuklara bilim ve teknolojiyi eğlenerek öğrenebileceklerini gösterir, takım çalışması becerilerini geliştirir, yaratıcılıklarını geliştirir, teknolojiye yakınlaştırır, dünyanın gündeminde olan önemli olaylarla ilgili bilgi edinmelerini sağlar, evrensel sunum metotlarını uygulatarak bilgi ve zamanı doğru kullanmalarını sağlar ve uluslararası yarışma deneyimi kazandırır.

ALKEV Özel Okulları “World of Makers” takımı, bu yıl FIRST LEGO League Turnuvalarında Strateji ve Yenilikçilik Ödülünü alarak yeni bir başarıya imza attı. Turnuvaya katılarak elde ettikleri başarıyla göğsümüzü kabartan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.