Hannover Değişim Programı / Schüleraustausch 2017

Rückblick auf den Schüleraustausch – Erinnerungen für das Leben

16 Schüler/innen der 9. Klassen des ALKEV-Gymnasiums und 2 Lehrerinnen starteten im Zeitraum vom 28.10. bis zum 05.11.2017 den diesjährigen Schüleraustausch mit der Sophienschule Hannover.
Die Schüler/innen wurden am Flughafen herzlich von den Gastfamilien empfangen und lernten sich näher kennen. Es erwartet sie ein vielfältiges und interessantes Programm, wie der Besuch im Mensch-Natur-Technik Museum UNIVERSUM in Bremen, wo die Schüler/innen interaktiv mitmachen konnten, eine Führung im Bergstollen im Weltkulturerbe Rammelsberg, wunderschöne Stadtansichten, sowohl der Empfang vom Oberbürgermeister der Stadt Hannover Stefan Schostock, als auch der Empfang am Landtag Niedersachsens von der Schirmherrin Frau Doris-Schröder Köpf. Die Schüler/innen hatten auch die Möglichkeit, die Stadt und die Sophienschule kennenzulernen, im Unterricht zu hospitieren, ihre Sprachkenntnisse zu verbessern und mit ihren unternehmungslustigen Gastfamilien Ausflüge zu unternehmen.
Auch bereiteten die Schüler/innen während dieser Woche ihre Projekte, bzw. ihre Kurzfilme zum Thema  “Alltag in Deutschland” vor. Abgerundet wurde das Programm mit einem Abschiedsabend im Milchkeller der Sophienschule, mit einem – von den Eltern vorbereitetes – Buffet, welches mit Musik und den Filmvorführungen der Schüler/innen und natürlich mit vielen emotionalen Momenten unterstrichen wurde.
Die Woche verging wie im Fluge und der Abschied fiel sehr schwer.
Jetzt warten die türkischen Schüler/innen auf den Gegenbesuch, um auch die deutschen Schüler/innen mit der Lebenswirklichkeit und Kultur ihres Heimatlandes bekannt zu machen.

Öğrenci Değişim Programına Bakış – Hayatta iz bırakan anılar

Kardeş okulumuz Sophienschule-Hannover ile geleneksel öğrenci değişim programımız bu sene 28.10.-05.11.2017 tarihleri arasında ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinin 9. sınıfında okuyan toplam 16 öğrencisi ve 2 öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir.
Öğrencilerin havaalanında misafir ailelerinin sıcak karşılaması ile yoğun ve çok yönlü değişim programı haftası da başlamış oldu. Bremen’de bulunan ve öğrencilerin interaktif katılımına imkan sağlayan ve insan-doğa-teknik konularını içeren UNIVERSUM müze ziyareti, UNESCO dünya mirası Rammelsberg’de bulunan maden ocağı ziyareti, şehir turları, öğrencilerimizin Niedersachsen eyaleti belediye başkanı Stefan Schostock tarafından ve aynı zamanda Niedersachsen SPD milletvekili Doris Schröder-Köpf tarafından eyalet meclisine kabulleri bu etkinliklerden bazılarıydı. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz Hannover şehrini ve Sophienschule’yi daha yakından tanıma, derslere katılma, dil becerilerini geliştirme ve misafirperver aileleri ile geziler yapma imkanı buldular. Hafta boyunca öğrenciler aynı zamanda proje konuları olan „Almanya’da günlük hayat“ isimli kısa filmlerini de hazırladılar. Değişim programının veda akşamına ailelerin hazırladığı açık büfe, müzik, eğlence, öğrencilerin kısa film sunumları ve elbette duygusal anlar eşlik etti.
Göz açıp kapayıncaya kadar geçen bu haftadan sonra vedalaşmak birbirlerine alışan bütün öğrenci ve ailelerine çok zor geldi.
Şimdi ise öğrencilerimiz sabırsızlıkla Alman öğrencileri misafir etmeyi ve onları kendi ülkelerinin zengin kültürü ve günlük yaşantıları ile tanıştırmayı dört gözle bekliyorlar.