Hannover’de ALKEV Özel Anadolu Lisesi Öğrencilerine Büyük İlgi – Haziran 2015

2014-2015 eğitim öğretim yılında ALKEV Özel Anadolu Lisemiz Almanya’nın Hannover şehrinde bulunan Sophienschule ile işbirliği yaparak değişim programı gerçekleştirecektir. Büyük önem verdiğimiz bu değişim programı Hannover’de de büyük ilgi gördü.

Değişim projemiz, 12. 06. 2015 tarihinde Hannover’in en büyük yerel gazetelerinden biri olan ‘Hannoversche Allgemeine’da ‘Hannover’de İstanbul’dan Misafir Lise Öğrencileri’ başlığıyla yansımıştır.

Sophienschule, Hannover’de Türkiye ile işbirliği yapan ilk lisedir. Değişim Programı ‘farklı kültürlerin birlikteliğini (Gelebte Völkerverständigung)’ amaçlamaktadır.
Bu program kapsamında 14 Haziran Pazar günü 9.sınıf öğrencilerimizden on kişi Hannover’i ziyaret edeceklerdir. Eylül ayında ise Sophienschule’nin 10.Sınıf öğrencilerinden on iki kişi İstanbul’da ALKEV Özel Anadolu Lisesinin konuğu olacaklardır.