I.Selim Demiren Proje Sergisi ve Bilim Şenliği – Mayıs 2018

Bu yıl ikincisini, bu adla ilkini gerçekleştirdiğimiz “I. Selim Demiren Proje Sergisi ve Bilim Şenliği”, öğrencilerin aktif katılımıyla dolu dolu geçti. Hepsi birbirinden ilginç olan etkinlikler arasında konferans salonunda gerçekleşen sunumları projeler, deneyler, fosil sergisi ve planetaryum takip etti.
Gün, Okul Müdürümüz Sayın Elif Durukan’ın açılış konuşmasının ardından ALKEV Mütevelli Heyet Üyesi Sayın Nükhet Demiren’in konuşması ve kurdele kesimiyle başladı. Program konferans salonunda Astronom Özlem Ergingöz’ün astronomi ve uzay bilimleri üzerine konuşmasıyla devam etti. Ardından NASA’da çalışmalarını yürüten Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile yapılan canlı konferansta derin uzay misyonları üzerine bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik. Kısa bir aranın ardından Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneğinden konuşmacılar bize geçmişin izlerini gösterdiler. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Tolga Emre, “Genetik Çalışmaların Günümüze Yansımaları” konusunda bir sunum yaptı.
Hazırlık sınıfı öğrencileri yıl boyunca Proje Hazırlama dersi kapsamında farklı sosyal alanlardan projeler hazırladılar ve tamamlanmış projeler bir ön elemeden geçirildi. Bu eleme sonucu finale kalan 15 projenin sunulduğu proje yarışması da sonuçlarını büyük bir merakla beklediğimiz etkinliklerden biriydi.
Gün, lise öğrencilerimizin planetaryum, proje, fosil sergisi ve deney gezileriyle son buldu.