İkinci Adım Eğitimi – Ağustos 2019

2019/2020 Eğitim Öğretim yılına hızlı bir giriş yapan ALKEV Okulları öğretmenleri, yaz seminer döneminde SDO Akademi tarafından verilen İkinci Adım (Second Step) eğitimini aldılar. İkinci Adım; empati, dürtü kontrolü, öfke yönetimi ve problem çözme becerilerine yoğunlaşan, olumsuz davranışları azaltmaya yönelik bir program.

İkinci Adım programı çerçevesinde öğretmenlerimizi derslerin nasıl organize edileceği, öğrenci davranışlarının ve duygularının yönetilmesinde öğretmenin örnek olması, öğrencilerin duygularını ve davranışlarını kontrol ederek sağlıklı bir gelişim sürecini yaşaması, problem çözme becerisini geliştirmesi hakkında çeşitli yöntem ve teknikler öğrendiler. Eğitim sırasında çeşitli oyunlara katılan, öğrendiklerini mini sunumlar halinde uygulayan öğretmenlerimiz İkinci Adım eğitimini başarıyla tamamladılar.