İstanbul Modern ve Tasarım Bienali Gezisi – Ekim 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerimiz kapsamında yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” ve “Hikaye” ünitemiz bağlamında öğrencilerimizin kazanımlarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla planlamış olduğumuz, 4. İstanbul Tasarım Bienal “Akışlar Okulu” ve İstanbul Modern Müzesi gezimizi 31 Ekim 2018 Çarşamba günü gerçekleştirdik.

Yapmış olduğumuz gezi ile 9. sınıf öğrencilerimiz Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern Müzesi’nde “İnsan Doğası”, “Bakış Açıları” ve “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergilerini gezdiler. Ardından 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde “Akışlar Okulu” sergisini rehber eşliğinde gezen öğrencilerimiz, suyun, kültürün, objelerin ve bilginin hem fiziki hem de dijital dünyada nasıl hareket ettiğini, etkileşime dayalı bir ağ oluşturmak için nasıl bir araya geldiğini incelediler. Çoğunlukla görmezden gelinen veya fark edilmeyen sayısız bağlantı ve değişim ağını araştıran okulda, sokak dilinin aktarımını keşfetmek üzere İstanbul sokaklarında kaydedilen canlı bir radyo programı ve Suriye’yi terk edenlerin anlatılarından oluşan bir gezi rehberi gibi projeleri de inceleme fırsatı buldular.

Düzenlediğimiz geziyle öğrencilerimiz, Türkiye’de üretilen çağdaş sanatın başlangıcından bugüne kadar geçirdiği süreci, 20. yüzyılda Türkiye’de yaşanan sanatsal ve tarihsel dönüşümü sanatçı ve çalışmalar üzerinden gözlemlemiş oldular.