İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95.Yıl Dönümü – Ekim 2018

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, 5 Ekim 2018 Cuma günü ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin ve Tarih Öğretmenimiz Kadir Asar’ın katkılarıyla hazırlanmış olan programla kutlandı. Öğrencilerimiz önce İstanbul’un işgal ediliş sürecini anlatan bir sunum gerçekleştirdiler. Ardından işgal yıllarında Halide Edip Adıvar’ın ünlü Sultanahmet Mitingi, Türk halkının kenetlenmesi ve bir bütün içerisinde işgallere karşı nasıl direndikleri canlandırıldı. Sonrasında işgal yıllarından kalma fotoğraflar eşliğinde İstanbul temalı şiirler seslendirildi. Tarih Öğretmenimizin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptığı sırada işgali canlandıran öğrencilerimiz, İstanbul halkının o yıllarda hissettiklerini bir nebze de olsa izleyicilere yaşatmaya çalıştılar. ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri o günlerde yaşananları bir kez daha hatırlayıp bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve vatanın kurtuluşunda emeği geçmiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle andılar.

Halide Edip Adıvar’ın Sultan Ahmet Mitingi Söylevi Canladırması