İzmir Uzay Kampı – Mayıs 2017

Okulumuz 5. Sınıf öğrencilerimiz 31 Mayıs-02 Haziran 2017 tarihlerinde Fen Bilimleri dersi kapsamında İzmir Uzay Kampına katıldılar. Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı ile öğrencilerimiz uzay bilimleri alanında eğitim aldılar, uzay simülasyonları ile takım çalışmasında görev aldılar ve uzay teknolojileri ile tanıştılar.

Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yöntemini öğrendiler.
Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldızevinde konum astronomisi ve gök mekaniğinin anladılar.
Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığını anladılar.
Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfine katıldılar.
Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörleri kullanma fırsatı yakaladılar.
“Sanal gökyüzü”nün oluşturulduğu planetaryum ile takımyıldızların gökyüzündeki konumlarını tanıdılar.
Uzay mekiği uçuş görevi simülasyonu eğitimi aldılar.
Sıcak hava balonu yaptılar ve uçurdular.
Astronot kıyafetlerinin tanıyıp, örnek bir kıyafet giydiler.
Takım çalışması tekniklerini öğrenerek, özgüven kazandılar.
Problem çözme, zaman yönetimi ve takım çalışması yeteneklerini geliştirdiler.
Uzay araştırmalarının tarihi hakkında eğitim aldılar.

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi UZAY MEKİĞİ EĞİTİMİ’ydi.

Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların ve görevlerin canlandırıldığı bu aktivitede her bir öğrencimize Uzay Mekiği Discovery’de kargo uzmanı ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi.
Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirmekteydi ve eğer bir takım üyesi önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal ederse, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olabilecekti. Ancak MARS-EARTH-SATURN-VENUS takımlarımız görevlerini başarıyla yerine getirdiler.

Tüm öğrencilerimiz, bu görevle bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha iyi anlamış oldular.