“Bu Kalp Seni Unutur Mu?” ile Başlayan Yolculuk – Aralık 2016

ALKEV Özel Okulları 4. Sınıf öğrencileri,  derslerine konu olan bir sergi haberi sonrası ressam Ned Pamphilon’un yaptığı etkileyici Mustafa Kemal Atatürk resimleri için teşekkür ettikleri ve kendi yorumlarını ekledikleri mektuplarını göndererek ilk adımı attılar.

Mektuplarımızı okuyan Ned Pamphilon çok etkilendi ve bize cevaben bir mektup yazdı. Mektubunda içindeki Atatürk sevgisinden, öğrencilerimizin bu sergiye ilgisinden bahseden Ned, uygun bir zamanda okulumuzu ziyaret etmek istediğini belirtti. Takvimler 1 Aralık günün gösterdiğinde Ned okulumuzdaydı. Ned ile bol bol sohbet eden öğrencilerimiz, sorular sordu, cevaplar aldı. Ned öğrencilerimize mini bir müzik ziyafeti bile verdi. Keyifli bir günün ardından öğrencilerimiz Ned Pamphilon’un çizdiği resimleri boyayarak ortak bir çalışma yürütmüş olmanın heyecanını yaşamış oldular.  Günün son sürprizi yine Ned’ten geldi. Ned boyamamız için bıraktığı imzalı tablolarını 3 Aralık 2016 da açılan “Ned’en İstanbul” adlı sergisinde sergileyebileceğini söyledi, öğrencilerimizin coşkusu görülmeye değerdi. Resimleri tamamlamada, isim koymada ve sergiye ulaştırmada destek olan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Yeliz İsanç’a ayrıca teşekkür eden öğrencelerimiz dünyaca ünlü bir ressamın sergisinde yer alacak olmaktan dolayı çok mutlu oldular. Öğrencilerimize bu duyguyu yaşatan başta Ned Pamphilon olmak üzere Galeri İstanbul 1881’e teşekkürlerimizi sunarız.

Bu arada sergiyi açılışından itibaren ziyaret eden bazı sanatseverler kişisel bloglarında, web sitelerinde bizden bahsettiler.