Kanada Waterloo Üniversitesi CEMC – Haziran 2018

Kanada Waterloo Üniversitesi CEMC (The Centre of Education, Mathematics and Computing)

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Kanada Waterloo Üniversitesi – Matematik Fakültesi bünyesindeki “The Centre For Education in Mathematics and Computing (CEMC)” merkezi tarafından hazırlanan  Pascal Fryer, Cayley ve Galois Matematik yarışmalarında tüm dünyadan binlerce öğrenci ile yarıştı.
Öğrencilerimiz Pascal ve Cayley sınavlarında bireysel olarak 60 dakikalık süre içerisinde çoktan seçmeli 25 soruyu, Fryer ve Galois sınavlarında ise açık uçlu 4 soruyu çözerek matematiğe bakış açılarında bir fark daha yarattılar. Uluslararası Matematik Yarışmaları ile analitik düşünme, problem çözme ve İngilizce matematik terminolojisi becerilerini etkin bir şekilde kullanan öğrencilerimiz, ayrıca keyifli bir yarışma ortamında dünya sıralamasında ülkemizi ve okulumuzu üst seviyelere taşıyor.
Pascal ve Cayley Yarışmasına katılan öğrencilerimiz madalya ve “Certificate of Distinction” almaya hak kazandılar.
Öğrencilerimiz Umut YILDIRIR,  Bulut ALPER, Sarp AYDOSLU, Ömer KOYUNOĞLU’NU ilk % 25’lik dilime girerek gösterdikleri başarı için tebrik ediyoruz.
Dünya çapındaki başarılarından ötürü başta katılan tüm öğrencilerimiz olmak üzere, onları destekleyen ailelerini, emeği geçen tüm okul yönetimi ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.