“Kariyer Günleri” Prof. Dr. Selçuk EREZ – Şubat 2017

ALKEV Lisesi öğrencilerimiz, Kariyer Günleri kapsamında 15 Şubat Salı günü Prof. Dr. Selçuk EREZ’le buluştu. EREZ, konuşmasına kendi öğrencilik hayatını anlatarak başladı. Tıp eğitiminin söylendiği gibi sosyal faaliyetlerde bir engel teşkil etmediğini, en önemli şeyin “istemek ve hedef koymak” olduğunu ifade etti ve tıp mesleğinin manevi açıdan eşi benzeri bulunmayan bir meslek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin tıp eğitimleri sırasında girecekleri uzmanlık sınavları hakkına bilgi veren EREZ, Tıp öğrencilerinin mesleğe hazırlanırken sürekli hocaları tarafından süpervizyon altında tutulduğunu, özellikle TUS sonrası uzmanlık aşamasında daha yoğun bir uygulama sürecinin olduğunun bilgisini verdi.

Söyleşimiz, öğrencilerimizin merak ettiği soruların cevaplanmasıyla son buldu. Selçuk Bey’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.