Latife Tekin ile Büyülü Gerçekçiliğin İzinde Berci Krsitin Çöp Masalları Söyleşisi – Aralık 2019

Kağıt yorgan altında romanlar üşür.
Latife Tekin

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, 6 Aralık 2019 Cuma günü “1980 dönemi ve sonrası Türk Romanı” için oldukça özgün ve önemli yazarlarımızdan biri olan Latife Tekin ile “Berci Kristin Çöp Masalları” eseri üzerine söyleşi gerçekleştirdiler.
Söyleşide büyülü gerçekçilik akımında yazılan Berci Kristin Çöp Masalları’na dair merak ettikleri tüm ayrıntıları yazarımız Latife Tekin’e sorma imkanı bulan öğrencilerimiz, gerçek ile fantastik motiflerin nasıl birleştiğine, yazarımızın eserini yazma sürecine kadar pek çok konuda bilgi sahibi olurken oldukça verimli ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.
Öğrencilerimiz, büyülü gerçekçilik akımı ile Berci Kristin Çöp Masalları romanından esinlenerek yaptıkları resimler ve bu resimler için yazdıkları hikayelerden oluşan sergiyi de yazarımızla birlikte gezerek ürünlerini anlattılar.
Etkinliğimizin sonunda öğrencilerimizin kitaplarını imzalayan yazarımız Latife Tekin’e bizlerle birlikte geçirdiği bu güzel gün için bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.