MakeX Yarışması – Ekim 2019

MakeX Robotics Turnuvası; Maker Maratonu ve STEAM Karnavalı gibi etkinliklerle yaratma, paylaşma ve iş birliğine yönelik coşkuyu teşvik eden ve gençlerin gelişimine rehberlik eden bir robot etkinlik platformudur.

17 Mayıs 2018 Cumartesi günü ikincisi düzenlenen yarışmada tüm takımlarımız, 12 Ekim 2019 finallerine gitmeye hak kazanmıştı. Türkiye finalinde Elementary kategorisine 32 ve Intermediate kategorisine 19 takım katılmıştır. Yarışmaya okulumuzdan Elementary kategorisinde 4 takım ve Intermediate kategorisinde 1 takım katılmıştır. Yarışma bir gün içerisinde iki aşamadan oluşmaktadır.

Tüm takım üyelerine, gün içinde bize destek veren Türkçe Öğretmenimiz Tamer Yaşar Akçaalan’a, takım mentorlarımızdan Lamia Aktaş’a teşekkür eder; turnuvada Outstanding Mentor ödülünü alan Hakan Ataş öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ana faaliyeti Çin’de gerçekleştirilen MakeX Robotik Turnuvası; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik ve diğer multidisipliner bilgileri pratik problemlerde kullanmasıyla STEM eğitimini destekleyen uluslararası bir robot yarışıdır. Buna ek olarak MakeX, gençlerin iş birliği içinde olmalarını ve rekabet içinde kendilerini geliştirmelerini savunmaktadır. Dünyanın en yaygın turnuvaları arasında yer alan MakeX yarışması hakkında daha detalı bilgiye http://makex.io/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yarışmaya katılan öğrencilerimizin takımları ve yarışma sonucu bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Takım ismi: ADAX

Takım Üyeleri: Damla Akdeniz, Nazife İlsu Temiz
Kategori: Intermediate
Başarı: Birinci aşama üçüncülüğü, ikinci aşama dördüncü ittifak.

Takım İsmi: İstanbul Dynamics
Takım Üyeleri: Berk Köseoğlu, Ekin Tekeoğlu
Kategori: Elementary
Ödüller: Birinci aşama dokuzunculuğu, ikinci aşama ikinciliği.

Takım İsmi: Junior Technicians
Takım Üyeleri:
Mert Budak, Öykü Bizim
Ödüller: Birinci aşama yirminciliği

Takım İsmi: KEX
Takım Üyeleri
: Efe Türkel, Kaan Özgür
Kategori: Elementary
Ödüller: Birinci aşama on birinciliği, ikinci aşama beşinciliği

Takım İsmi: KXY
Takım Üyeleri:
Kemal Karadeniz, Yağız Yarlı
Ödüller: Birinci aşama on birinciliği, ikinci aşama ikinciliği

Not: Takımlar isim sırasına göre yazılmıştır.