Mol Günü Kutlu Olsun! Froher Mol Tag! Happy Mole Day! – Ekim 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz, kimyanın en önemli miktar birimi olan mol kavramı ile ilgili farkındalık yaratmak ve Avogadro’nun anısını yaşatmak üzere 23 Ekim’de kutlanan “Mol Günü”ne özel dijital bir dergi hazırladılar. Okulumuzda yürütülen AdiV@ (ALKEV Dijital Vatandaşlık) projesi kapsamında dijital vatandaşlık becerilerini pekiştirmek üzere kimyanın tarihçesi, mol günü ve kimya alanında çalışmalar yapmış bilim insanları hakkında yaptıkları araştırmalarından oluşan denemelerini “DAS GEHEIMNIS DER CHEMIE / THE MYSTERY OF CHEMİSTRY / KİMYANIN GİZEMİ” adlı dergi ile yayınladılar.Öğrenciler bilimsel okuryazarlık yetkinliklerinin yanı sıra yaratıcılık ve sanatsal tasarım becerilerilerini de geliştirme fırsatı yakaladılar.

Bizler hepimiz yıldız tozuyuz. Nedenini merak ediyorsanız lütfen dergimizi aşağıda yer alan linke tıklayarak okuyunuz.

Kimyanın Gizemi Dergisi