Nesin Vakfında Bir Gün – Aralık 2018

“Bırak olmasın mezar taşımız, bir okul bahçesine gömsünler bizi çocuklar koşsun üzerimizde…”
Aziz Nesin

Özel ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri Usta Kalem Aziz Nesin’i doğumunun 103. yılında Nesin Vakfında bir kez daha andılar. Öğrencilerimiz çocuklara, gençlere bir ışık olan Aziz Nesin’in hayatını vakıf rehberinden dinlerken bir yandan da sanatçıya ait eserleri, objeleri yakından görme fırsatı yakaladılar. Vakıfta kalan öğrencilerle tanışıp onlarla sohbet ettiler.

Günün her anını dolu dolu geçiren öğrencilerimiz vakıfta bu anlamlı günü satırlara dökmeye başlamıştı. Edebiyat derslerinde öykü ünitesi bağlamında yapmış oldukları çalışmalara bir yenisini ekleme zamanı gelmişti. Kimi piyanonun yanı başında, kimi yemek masasında, kimi kitaplığın önündeki koltukta, kimi ise dilek odasında başlamışlardı öykülerini yazmaya… Amaçları Aziz Nesin’i anlamak onu gibi bakabilmekti dünyaya… Herkesin bir kahramanı vardı. Hayallerini, engellerini, haykırdıklarını, sustuklarını dile getirdi bu yaratılan kahramanlar.

Günün sonunda kitap alışverişlerini de yapan öğrencilerimiz güzel bir anıyla veda ettiler Çatalca’daki Nesin Köyü’ne.