Ortaokul Öğrencileri Nesin Matematik Köyünde – Mayıs 2016

ALKEV Özel ortaokulu öğrencileri  ile 8-12 Mayıs tarihleri arasında Nesin Matematik Köyünde “matematik çalıştayı” düzenledik. Öğrencilerimiz Ali Nesin ve Göksel Yılmaz hocalarımızın önderliğinde yapılan derslerde hiç bir bilginin nedenini  öğrenmeden anlamlı bilgi olamayacağını öğrendiler. Matematik konularının çoktan seçmeli soruların ötesinde farklı yönlerini görme fırsatı buldular. Nesin Matematik Köyünde aldıkları kitapları Ali Nesin Hocamıza imzalatarak kütüphanelerine ekleme şansı buldular.

Ortak alanı paylaşmak, yardımlaşmak vb. eşsiz yaşamsal deneyimleri de edinme fırsatı buldukları bir hafta boyunca  hem yoğun matematik dersleriyle hem de kültürel gezilerle dolu bir hafta geçirdiler.